Eerste artiest Koningsnacht Gouda is bekend

Mooi Wark komt naar Gouda op 26 april

Eerste artiest Koningsnacht Gouda is bekend

Mooi Wark komt naar Gouda op 26 april

Geschreven door Gerben Roskam op 14-3-2022

In 2022 zal het welbekende Oranjefeest weer georganiseerd worden op 26 april op de Markt in Gouda. Elke maandag- en vrijdagavond worden er de komende weken 1 voor 1 artiesten bekend gemaakt live in de studio van GoudaFM. Vanavond is de eerste artiest bekend gemaakt. De overige acts worden de komende weken onthuld.

In 2022 keer Koningsnacht Gouda weer terug op de Goudse Markt. Ook dit jaar wordt het festival georganiseerd door MASS Events. Na twee Coronajaren en een online editie onder de noemer Koningsnacht On Air is de organisatie erg blij dat ze weer aan de slag mogen. “Na twee jaar ‘nee’ verkopen, mogen we nu eindelijk weer met zijn allen in het oranje feesten op de Markt” zegt Thomas de boer van MASS Events.

Mooi Wark

De band is opgericht in 1992 en bestaat nu uit Bert Koops (leadzang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en Dennis Hendriks (drum). Bij de optredens van Mooi Wark draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek, hierdoor is elk optreden anders. Mooi Wark is bekend van hits als ‘In de blote kont’ (ook het lijflied van het Mega Piraten Festijn), ‘Idioot’ en ‘Oh Yvon’. Die worden in honderden feesttenten in het oosten van Nederland hard meegezongen.

Gratis festival

Ook in 2022 zal het Oranjefeest gratis toegankelijk zijn. “Wij vinden het belangrijk dat dit feest gratis toegankelijk blijft. Het wordt het eerste grote gratis feest in 2022 en wij hopen dat iedereen naar de Markt komt. Voor het leuke programma, maar ook om ons een beetje te steunen. We kunnen zo vlak na Corona elke extra bezoeker goed gebruiken.” zegt Gerben Roskam van MASS Events

De rest van het programma wordt de komende weken bekend gemaakt op de facebookpagina van het evenement. Wil je dus op de hoogte blijven? Volg de Facebook van Koningsnacht Gouda

Laatst gewijzigd op 14-3-2022