Op weg naar duurzamere evenementen in Gouda

Less Mess by MASS Events

Op weg naar duurzamere evenementen in Gouda

Less Mess by MASS Events

Het project

Met Less Mess by MASS Events richten wij ons op verschillende verduurzamingsslagen voor onze evenementen. Het uitbannen van plastic afval (Less Plastic) is hier de grootste pijler in. Ook focussen we ons op het terugbrengen van restproducten (Less Waste) en het terugbrengen van CO2. Hiernaast verhuren wij al onze producten rondom ons duurzaamheidsproject aan andere festivalpartners in de stad. Het project is mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Rabobank Hollandse IJssel en onze andere sponsoren Gemeente Gouda en Jongeneel Verpakkingen. Al onze partners vindt je onderaan deze pagina.

Less Plastic Met Less Plastic richten wij ons op ‘t plastic dat wij, als festival en organisatie, aan de bezoeker geven. Ons doel: De bezoeker komt met zo min mogelijk wegwerpplastic in contact. In plaats daarvan schenken we alles over in hard plastic herbruikbare drankbekers. De bekers worden ingeleverd bij de bar om gespoeld te worden. Hierdoor hebben we geen wegwerp bekers, geen flesjes, geen glas en geen blik op het terrein.

Lees hier alles over Less Plastic.

Less Waste Plastic is natuurlijk een grote vervuilingsbron. Om die reden hebben we daar een apart hoofdstuk aan gewijd. Naast plastic is er natuurlijk nog veel meer afval op een festivalterrein. Denk hierbij aan banners voor de promotie en aankleding, papier, glas, blik, voedselresten en disposables bij het foodcourt. Voor al deze afvalstromen hebben wij een oplossing. Hiernaast zijn er altijd producten welke sowieso nodig zijn op een evenement, denk bijvoorbeeld aan toiletpapier. Voor al deze producten kiezen wij zorgvuldig een leverancier om de duurzaamste en meest bijpassende oplossing te vinden.

Lees hier alles over Less Waste.

Less C02 Een festival is een klein dorp. We bouwen het op voor een korte periode en hierna wordt het weer afgebroken. Rondom de op en afbouw komen er veel vervoersbewegingen om de hoek kijken. Deze proberen we te beperken en zo veel mogelijk C02 neutraal uit te voeren. Ook wordt er tijdens evenementen veel gebruik gemaakt van dieselgeneratoren, gezien er vaak geen vaste stroomaansluitingen op festivalterreinen zijn. Ook dit proberen we te ondervangen. Benieuwd hoe we dit aanpakken? Lees hier alles over Less C02!

Samenwerken Het is natuurlijk super tof om alle evenementen in Gouda te verduurzamen, echter kunnen wij dit niet alleen. Veel alternatieven zijn duurder dan de voorheen gebruikelijke opties. Wij zijn dus altijd op zoek naar partijen die ons duurzaamheidsproject willen sponsoren. Het is een concept wat wij in Gouda testen, maar hierna regionaal willen gaan uitbreiden. Mocht je ideeën hebben en/of willen samenwerken en/of willen sponsoren, mail dan naar gerben@massevents.nl.

MASS Events

Less Mess is een product van MASS Events. Hiervoor hebben wij de gehele campagne opgezet en het design verzorgd. Alle samenwerkingspartners in het traject zijn door MASS Events verbonden aan het concept. In 2022 proberen we het concept uit aan de hand van een pilot tijdens Gouda750.

Partners & Sponsoren

Hoofdsponsor

Overige sponsoren

Things we do!

  • Projectmanagement

  • Afvalstoffen managen en in kaart brengen

  • Hardcup designen

  • Lokale samenwerkingen opzetten

  • Recycle partners zoeken

  • Partners stimuleren en motiveren

  • Festivals circulair en duurzamer maken